Navigation
Twitter
Flickr
Twittercounter
Reacties
« Optreden, er is weinig leuker ... | Main | We're putting the band back together! Peelie, thanx! »
Wednesday
Sep242014

20 jaar VPRO Digitaal op NFF

Zondagmiddag besteedt het Nederlands Filmfestival aandacht aan 20 jaar VPRO Digitaal. Dit interview komt in de festivalkrant.

1. In 1994 raakte je gegrepen door de mogelijkheden van internet. Weet je nog wat dat precies was?

Ik herkende als journalist, maar ook als muzikant, in internet onmiddellijk de vrijheid die het in zich had. De mogelijkheden die het gaf om zelf media te maken, om zelf mensen te bereiken. Om rechtstreeks een publiek op te bouwen. Onafhankelijkheid. Dat internet de media zou gaan democratiseren, die belofte had het voor mij van meet af aan in zich.

Ik ben opgegroeid in de punktijd. De muziek vond ik goed, maar nog meer de Do It Yourself filosofie. Wees niet afhankelijk van anderen, maar begin je eigen label, je eigen studio, je eigen zaal, je eigen blad. Internet was voor mij de ultieme punk door het hoge Do It Yourself gehalte.

En die belofte is natuurlijk meer dan ingelost. Iedereen kan nu voor lage kosten media en muziek maken en een publiek bereiken.

 

2. Moest je nerd zijn om te begrijpen waar je aan begon?

Nee hoor, dat hoefde niet. Toen ik in 1994 de digitale afdeling van de VPRO opliep had ik nog nooit van internet gehoord. En met een computer deed ik ook niet veel meer dan tekstverwerken.

 

3. Wat mis je uit het oude tijdperk?

Er is nog steeds veel mogelijk op internet, maar het is inmiddels standaard onderdeel van ons leven geworden. In die begintijd waren we met zijn allen een nieuwe wereld aan het ontdekken en bouwen. Dat was prachtig. Dat gevoel is er natuurlijk niet meer. Maar zo gaan de dingen, hoor, het begin van stromingen en ontwikkelingen is altijd het meest spannende en daarmee het meest leuke.

Dat er toen nooit over businessmodellen werd gesproken omdat heel veel mensen met een ideologische insteek bezig waren, was ook mooi. Nu is bij ieder initiatief de eerste vraag: ‘What’s the businessmodel?’ Ook op dat terrein was de beginperiode mooi.

Maar missen is een groot woord. Deze tijd is ook prachtig.

References (49)

References allow you to track sources for this article, as well as articles that were written in response to this article.

Reader Comments (11)

Internet, een gevaarlijke plek. We kunnen er niet echt meer zonder, maar moeten het wel af en toe met rust laten. Het heeft veel goeds gebracht, maar vergeet niet wat voor goeds er was voor het internet. Communicatie op een andere niveau.

September 8, 2015 | Unregistered CommenterJames

THANKS FOR THIS GREAT POST :)
العاب مصارعه

September 4, 2016 | Unregistered Commenterالعاب مصارعه
October 13, 2016 | Unregistered CommenterMahi

With the launch of the Galaxy S7 and the S7 edge, people have already started to look forward to the flagship launch from Samsung, the Galaxy S8. But if the rumors are to be believed, work has already started for the next installment of the Galaxy S series, the Galaxy S9. If you want to know more about the device, then you should check out my SamsungGalaxy S9

Use this article to increase your knowledge .

September 23, 2017 | Unregistered Commentermenggugurkan kandungan

uktvnow apk is a new application. You can watch your favorite TV shows on your mobile phone.This app provides live TV channels. UKTVNOW apk is a favorite application on android and iphone devices. It is very simpel application. All channels are provides free of cost. You can enjoy several tv channels on your mobile using UKTVNOW apk.http://uktvnowapkinfo.com/

January 22, 2018 | Unregistered CommenterVishnu Jat

This bypass google account bypass google verify apk is supportable to almost all android devices.

March 9, 2018 | Unregistered CommenterDorthy Torres

warm welcome to all the game lovers! Today we are going to explain about such a fantastic appdaxattack apk our android gamers. We will discuss about the DaxAttack apk today.

April 2, 2018 | Unregistered CommenterJudy Lee

By reading this article I get a lot of lessons and this is very useful

Appvn Apk is free to use Just download Appvn App and use it for an extended evaluation period.

May 15, 2018 | Unregistered CommenterKelly Nesbitt

By taking the time to read a lot of information like this to add my insight

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>